asas survival/bagaimana aku dilatih untuk hidup dalam hutan satu masa dahulu.



video ini menunjukkan beberapa peralatan yang boleh dibuat dengan hanya menggunakan sebilah pisau termasuk cara untuk menghidupkan api dengan menggunakan sebilah pisau mengikut pengetahuan dan peraturan dalam dunia ikhtiar hidup dimana semasa berada di dalam situasi terdesak pada jangkamasa survival untuk meneruskan kelangsungan hidup dalam hutan akibat tersesat seseorang itu perlu kreatif untuk menggunakan setiap unsur yang terdapat di sekeliling kita supaya kita mampu untuk mengadaptasikan diri dengan geografi rimba agar mampu untuk terus bertahan hidup dalam keadaan yang serba kekurangan.

diadaptasikan daripada pengalaman survival dalam latihan dan pengalaman survival solo pada satu masa dahulu.

31 comments

  1. Terbaik,,, hanya sebilah pisau,, sekali sekala nak rasa masok hutan dengan abang,, nak cari pengalaman Dan belajar

  2. Survival… Ibarat tercampak ke satu tempat yg asing, sehelai sepinggang… How to survive… Kalau dh tbiasa di zon selesaa…..

  3. Saya dtg dr video mat min..support abg hutan kita..hehehe Saya minat bab2 explore dlm hutan ni Tp penakut..dlu penah sesat sekali..tobat xmasuk dah

  4. Terbaik bang bnyak ilmu yg sgt brguna ktika brada dlm hutan…moga abang sihat sjhtra,damai dan sukses sllu.👍

  5. Banyak yang saya belajar dari video2 abg.. tengkiu bang.. Moga diberikan kesihatan & diberkati Allah sentiasa

  6. Aku minat comando ni minggu lepas .. ada satu video dia cerita pasal lepentingan kayu tombak sebagai pertahanan ketika berjalan di dlm mana² hutan dlm dunia ni… Memang logik.. tq tuan bagi tip yg basic tp jarang org pandang untuk keperluan sebagai pertahanan untuk survie… #FollowerAriMenuaSarawak

  7. Terbaik bang sy sllu tgok video abg sbb sy suka sgt dgn dunia hutan terbaik bang hrap abg blh buat bnyk lgi video mcm ni sy suka sgt

  8. Assalamualaikum…. Trbaik abg atas perkongsian ilmu….Sya doakan abg sentiasa dilindungi allah swt, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala…. urusan….

  9. Terima Kasih Tuan!!!… perghh tak rugi pun bila tak skip iklan dengan harapan ilmu yang dishare aku tak lupa dan berguna bila tiba waktunya selebihnya hanya Allah sahaja yang layak untuk membalasnya. Arigato gozaimas jejak rimba san

  10. terbaik tuan,kata2 yg sgt bermakna.part jahit kasut tu mmg x tlintas di fikiran lgsg,bila tgk video ni dh dpt 1 ilmu.mmg terbaik tuan 😘👍

  11. Betul tu tuan….jangan tanya apa negara bagi kepada kita tanyalah apa yang kita bagi pada negara….

  12. Done sub bro" sbb kedua org ini bersifat santai dan bukan lebih2" sambil dapat ilmu baru di hutan"👍👍semoga sentiasa bersemangat buat konten bro'😉👍👍TRG

Leave a comment

Your email address will not be published.